Endelig sommer, ferien står for døren, og båten skal sjøsettes! Eller kanskje den er på sjøen og allerede er prøvd et par turer i vår? Uansett, har du planer om å reise på båtferie i år, så har du mye å se frem til.

båt-seiling

Når man skal på båtferie, er man først og fremst interessert i pent vær. Da blir alt så mye lettere, og dagene går litt av seg selv. Det står gjerne både bading, soling og grilling på programmet. Og det er nettopp det ferie skal handle om – å slappe av og kose seg mest mulig – og gjerne sammen med familien eller gode venner.

Seiling er noe alle kan lære seg, og det er aldri for sent å begynne! Benytt ferien til å lære deg om livet i en seilbåt, og få med alle i følget til å gjøre de ulike oppgavene.

Noen sysler man kan bedrive på båtferie, er fisking, pilking eller krabbefiske, som er rolige aktiviteter for hele familien. Kanskje noen i gjengen liker å dykke? Under havoverflaten finnes en egen verden som bare venter på å bli oppdaget! Har du ikke prøvd dykking før, så er det absolutt å anbefale! Har du en båt som du kan få opp i litt fart, er vannski eller wakeboard en kul aktivitet.

Å reise på båtferie byr på mange muligheter til å gjøre ting sammen med familien. Man kan oppleve naturen på en helt unik måte. På kveldene, eller om været skulle være litt dårlig, kan man spille ludo eller kortspill eller rett og slett lese en god bok. Man får god tid til å høre på musikk eller surfe på nettbrettet.

Noen av de beste ferieminnene skapes om sommeren når man tilbringer tiden i en båt. Da får man tid til hverandre, og man kan virkelig slappe av med rolige dager.