Det er flere måter å komme seg til Bergen på. En av de flotteste måtene å gjøre det på, er faktisk å ta båten. Norge er et land som er kjent for sin flotte natur, og det er ingen tvil om at man får flotte inntrykk av naturen når man tar båt til Bergen.

Det er flere muligheter når man skal reise til Bergen med båt. Man kan ta en kort tur fra noen byer som ligger nær Bergen, eller man kan også ta en lengre båttur fra byer som ligger lenger unna.

Båtruter

Det er flere oppsatte innenlandsruter som går til Bergen. Det er flere nettsider der man kan undersøke og få mer informasjon om dette. Fjord1 tilbyr blant annet ruter fra Balestrand, Flåm og Sogndal, og alle går de til Bergen. Hurtigruten har mange flere ruter, blant annet fra Bodø, Florø, Harstad, Hammerfest, Molde, Tromsø og Trondheim. Alle rutene har stopp i Bergen. Norled og Rodne er to andre selskaper som har satt opp båtruter som går til Bergen. De har et mindre utvalg av avreisesteder. Norled har en avgang fra Leirvik, og Rodne har en avgang fra Rosendal. Noen av båtene har egne vinter- og sommerruter. Det er viktig å sjekke dette før man bestiller billetter til noen av båtene.

Bergen sedt fra Fløyfjellet

Båtruter fra utlandet

Det er faktisk mulig å besøke Bergen med båt fra andre land. Blant annet kan danskene komme seg til Bergen med båt, takket være ruten som FjordLine har satt opp. Ruten går tur–retur Hirtshals–Bergen. Ferjen har avgang fra samme terminal som Hurtigruten, og det er oppsatte rutetider for når båten går.

Hotell i Bergen

Når man først har hatt en flott båttur til Bergen, og har ankommet byen, så kan det hende at man ønsker å bli i byen et par dager. De fleste båtrutene går flere ganger i løpet av en uke, slik at de besøkende ikke trenger å returnere samme dag. Når man skal bo i Bergen, må man finne seg et overnattingssted. Det er et stort utvalg av hoteller i Bergen, og de kan tilpasses til de fleste ønsker og prisklasser. Ønsker man hotell i Bergen sentrum, er det flere gode hoteller å velge mellom. Det er flere fordeler med å bo i sentrum. Alt som byen har å by på når det gjelder kultur og aktiviteter, vil være lettere tilgjengelig. Det er flere hoteller som er tilgjengelige på nett, slik at man selv kan lese litt om hotellene før man bestemmer seg for hvor man skal bo. Det er også mulig å få flere forskjellige pakker når man skal bo på hotell. For eksempel kan man velge om man ønsker at alle måltider skal være inkludert, eller om man kun ønsker frokost på hotellet.

Båt og hotell

Det å kombinere båt og hotell for å besøke Bergen, er en utrolig fin løsning. Man får sett mye flott norsk natur når man tar båt til Bergen, og man får i tillegg sett byen når man velger å bo et par netter på hotell i byen.